X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Consiliul Europei a publicat ghidul drepturilor utilizatorului de internet

14 dec. 2014,, 11:00   Externe
3408 0

Foto: korzh.net

Consiliul Europei a publicat ghidul drepturilor omului pentru utilizatorii de internet. Documentul de peste 60 de pagini include toate normele legale și standardele adoptate în privința utilizatorilor de internet din țările-membre. Ghidul este accesibil în șapte limbi.

„Acest ghid nu crează o nouă normă legală, ci mai degrabă adună la un loc toate standardele Consiliului Europei și normele juridice ale Curții Europene pentru Drepturile Omului în privința apărării drepturilor omului pe Internet”, a declarat în cadrul prezentării ghidului Patrick Penninckx, coordonatorul departamentului informațional al Consiliului Europei, potrivit RIA Novosti.

Acesta a precizat că este vorba despre un punct de pornire în colaborarea dintre utilizatorii de internet.

La rîndul său, Dunja Mijatovic, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, a criticat ghidul, menționînd că niciun document nu poate duce la schimbări fără o voință politică a țărilor-membre. „Orice noi eforturi sînt lipsite de sens, dacă nu există suficientă voință politică.

Putem discuta și în continuare la acest subiect, să pregătim documente noi, dar fără o voință politică nu vom schimba situația”, a spus Mijatovic în cadrul prezentării.

Potrivit ei, în țările membre ale OSCE „are loc o înăsprire constantă a mediului de reglementare”. „Explicațiile și scuzele sînt bine cunoscute, se reduc adesea la menținerea securității naționale. În realitate însă, regimurile și guvernările încearcă să controleze informația și cetățenii, ceea ce duce la suprimarea vocilor, nu la libertatea și securitatea societății noastre”, a mai spus reprezentantul OSCE pentru libertatea presei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?