Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 276
Transnistria stiri: 1461

Cuib de narcomani în blocul în care locuiește președintele

15 dec. 2014,, 10:56   Societate
6803 1

Foto: makler.ua

În blocul în care, conform actelor, locuieşte președintele țării, se întîmplă lucruri de-a dreptul deocheate. De cîțiva ani, unul dintre apartamente s-a transformat într-o speluncă de preparare a drogurilor. Poliția rămîne indiferentă la numeroasele plîngeri ale locatarilor, care au ajuns să stea cu frica în sîn cînd văd urme de sînge și grămezi de seringi în scările blocului.

Necazurile locatarilor blocului, situat în sectorul Rîșcani al capitalei, au început la sfîrșitul anului 2012. Inițial au fost sparte mai multe automobile parcate în curtea blocului. A urmat o serie de furturi din subsolul casei, unde unii locatari își țineau bunurile.

În aceeași perioadă, pe terenul de joacă al copiilor, dar și în una dintre scările blocului, au început să apară seringi cu urme de sînge. Era un semn evident că unul dintre apartamente s-a transformat într-o speluncă a consumatorilor de droguri.

Poliția a fost alertată, dar situația nu s-a schimbat. Disperați, oamenii au hotărît să apeleze la ajutorul vecinului lor, nimeni altul decît șeful statului Nicolae Timofti. În septembrie 2013, președintelui i-a fost adresată o scrisoare colectivă care a fost redirecționată către Poliție.

"Parcă s-au luat măsuri, dar pe un timp foarte scurt. Peste un timp situația s-a înrăutățit", a spus un locatar.

Oamenii se plîng că întreaga curte este din nou invadată de seringi și ace folosite.

"Ajungi noaptea acasă peste tot sînt seringi. E mizerie. Peste tot e sînge, acum 2 săptămîni am făcut curățenie în toată scara", a explicat un alt locuitor din bloc.

Am mers la sectorul de poliție nr. 1 din sectorul Rîșcani, pentru a le cere oamenilor legii explicații:"Nu am primit materiale, cereri privind acest caz".

"S-a verificat adăugător apartamentul dat. Speluncă nu mai este, droguri nu se mai confecționează", a menţionat șeful Inspectoratului de Poliție al sectorului Rîșcani, Lilian Pascaru.

Dovezile de la faţa locului contrazic ipoteza polițiștilor. Timp de o săptămînă, o camera ascunsă a filmat toate intrările și ieșirile din apartamentul nr. 62, unde, potrivit locatarilor, vin vizitatori dornici de iluzii.

Așadar, 2 decembrie, ora 23:36. În coridorul comun intră Natalia Sapojnicova, proprietara apartamentului. Din imagini se vede că femeia abia de se mai ține pe picioare. Ea este însoțită de un bărbat care deschide ușa locuinţei.

După aproape o oră, femeia iese din casă și în scurt timp revine cu trei musafiri. Ora 03:28. Oaspeții nocturni părăsesc apartamentul, iar unul dintre ei are în mînă o pungă cu gunoi. "Distracția" din acest apartament continuă și după ora cinci dimineața cînd aici vine un tînăr, care pare să fie pentru prima dată.

"Există o mulţime de pîrghii. Inspectorul de sector, serviciul operativ, comisariatul întreg, mai ales că președintele locuiește pe teritoriul lor, demult trebuiau să lămurească cu spelunca asta să nu mai fie", a precizat fostul vicecomisar al capitalei Vladimir Covali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав