Cutremure stiri: 506

Lazurca: RM și România ar putea avea control comun al frontierei

17 dec. 2014,, 09:00   Societate
2384 0

Foto: noi.md

Republica Moldova și România ar putea avea control comun al frontierei. Declarația vine din partea ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, invitat la emisiunea Fabrika.

Potrivit diplomatului, acest subiect a fost pus în discuție de oficialii de la Chișinău în cadrul mai multor întrevederi bilaterale și de asemenea, a menționat că controlul comun al frontierei este specific Uniunii Europene.

"În cazul României, un exemplu este frontiera româno-maghiară care operează cu un asemenea sistem de control. Această temă a fost discutată în mai multe rînduri, la nivel de ministru de externe sau chiar la nivel de premier. Și de fiecare dată această tema a fost ridicată de Chișinău și primită cu multă atenție de către București", a declarat oficialul român.

Marius Lazurcă a mai spus că autoritățile române poartă discuții în vederea "compatibilității nu doar între legislațiile naționale, dar și a compatibilității dintre regulile spațiului Schengen și această frontieră".

Totuși, diplomatul speră că autoritățile române vor putea oferi un răspuns la această solicitare în decursul acestui an și poate chiar să prezinte și o soluție a acestei chestiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав