Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Doi poliţişti de frontieră, implicaţi în contrabandă cu ţigări

18 dec. 2014,, 16:30   Societate
3753 2
Foto: omg.md
O reţea specializată în traficul ilegal de produse de tutungerie peste Prut a fost reţinută în flagrant delict cu 20 de saci cu țigări. Printre membrii grupării, se regăsesc şi persoane cu funcții de răspundere din cadrul Poliției de Frontieră, angajați ai Direcției regionale Sud, care ar fi facilitat trecerea ţigărilor peste Prut.

La 17 septembrie curent, la prima intervenție a polițiștilor de frontieră în deconspirarea acțiunilor ilegale a rețelei, la distanţa de aproximativ 50 de metri de la malul rîului Prut, au fost depistate cutii şi saci plini cu țigări “Winston” - 4990 de pachete, “Ashima” - 1900 de pachete şi 35.165 de pachete marca “Plugarul”.

Polițiștii de frontieră au pus sub bănuire mai multe persoane, cu vîrste cuprinse între 24 - 36 de ani, majoritatea fiind locuitori ai raioanelor Cahul şi Soroca, precum şi ai municipiului Chişinău.

După acumularea probelor necesare și obținerii informației despre noua intenție a grupării criminale de a trece peste rîul Prut a produselor de tutungerie, s-a procedat la reținerea lor în flagrant, prin organizarea ambuscadelor. În cadrul acțiunii de monitorizare a persoanelor implicate în contrabanda cu țigări au fost antrenați peste 20 de angajați ai diferitor subdiviziuni din cadrul Poliției de Frontieră.

În rezultat, în timp ce grupul încerca să transmită 20 de saci în care se aflau 16.000 de pachete de ţigări de marca Plugarul, membrii acestuia au fost reţinuți, împreună cu un mijloc de transport de teren, cu remorcă și o barcă gonflabilă.

Ulterior, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile suspecților, de unde s-au ridicat arme de foc, muniții, sume bănești, telefoane mobile. Pe cazul dat au fost reținute cinci persoane, dintre care doi sînt angajați ai Direcției regionale Sud, șeful Secției Echipe mobile și un subaltern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?