X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PCRM și PSRM, într-un glas: Parlamentul trebuia deja convocat

23 dec. 2014,, 14:55   Politică
6581 6

Foto: noi.md

Comuniștii și socialiștii afirmă că ședința de constituire a Parlamentului trebuia convocată în această săptămînă, întrucît există o serie de probleme stringente care necesită soluționare. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de șefa fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, și deputatul comunist Artur Reșetnicov, în urma consultărilor organizate de Nicolae Timofti cu liderii partidelor parlamentare, informează NOI.md.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, prima ședință a noului parlament ar fi trebuit convocată ieri sau cel tîrziu mîine.

„Țara va intra în noul an fără un buget aprobat, fără un guvern care poate să prezinte acest proiect. Noi nu avem o politică bugetar-fiscală, agenții economici nu știu cum să activeze, avem probleme în sectorul bancar. Am solicitat convocarea acestei ședințe de urgență, chiar mîine”, a declarat Greceanîi.

Și deputatul comunist Artur Reșetnicov a ținut să precizeze că activitatea Parlamentului trebuie reluată în termen cît mai restrîns, în condițiile în care legislativul nu mai este funcțional de mai bine de jumătate de an, spune politicianul.

„Au trecut mai mult de trei săptămîni de cînd a fost ales Parlamentul, cetățenii și-au exprimat opțiunea politică. Am reamintit celor care guvernează că inactivitatea legislativului se răsfrînge negativ asupra situației politice și sociale din Moldova”, a menționat Reșetnicov.

La rîndul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a subliniat că nu data de convocare a ședinței este importantă, ci deciziile care vor fi luate. „Urmărim ca prima ședință să nu fie doar una de inaugurare a noului parlament, dar și să luăm decizii importante ce țin de majoritatea parlamentară, funcționarea parlamentului”, a spus Filat.

Pentru liderul PL, Mihai Ghimpu, data optimă de convocare a parlamentului este cea decisă de președinte.
Menționăm că astăzi președintele Nicolae Timofti a semnat un decret privind convocarea parlamentului nou-ales în ziua de luni, 29 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?