Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Câţi bani au pierdut în 2014 cei mai bogaţi 20 de ruşi

25 dec. 2014,, 14:30   Externe
4140 1

Foto: finance.bigmir.net

Miliardarii rusi au pierdut în acest an peste 62 miliarde de dolari, averea lor combinată ajungand la 174 de miliarde, scrie RBC, citand Bloomberg Billionaires Index.

Cele mai mari pierderi le-a suferit seful Novatek, Leonid Michelson, a carui avere în dolari a scăzut cu 8,7 miliarde de dolari de la începutul anului.

În lista „victimelor” se mai afla prietenul lui Vladimi Putin – Ghenadi Timchenko, dar si alti oligarhi precum Vladimir Lisin, Alisher Usmanov și Evgeny Evtushenko (ultimul, recent eliberat de sub arest la domiciliu).

Bloomberg ne amintește că reducerea valorii activelor miliardarilor rusi s-a întâmplat pe fondul scăderii prețurilor petrolului și a sancțiunilor occidentale care au însoțit prăbușirea rublei.

Totodata, 20 cei mai bogati rusi din lista Bloomberg au pierdut intr-o singura săptămână – saptamana curentă - aproximativ 10 miliarde dolari.

Singurul miliardarul rus care şi-a intregit averea in acest an este Oleg Deripaska (foto), care detine 48% din „Rusal”. Capitalizarea companiei a crescut de la începutul anului cu 101%, ceea ce i-a adus principalului actionar un plus de 855 milioane de dolari. oleg-deripaskaAverea lui Deripaska este acum estimata de Bloomberg la 7,5 miliarde, miliardarul rus ajungand pe locul 165 în clasamentul mondial al celor mai bogati oameni ai planetei.

Potrivit politologului rus Stanislav Belkovski, optimiști în luna martie, miliardarii credeau că totul se va termina cu bine. Acum îşi dau seama că au greșit.

„Cei mai bogați oameni din Rusia percep situația foarte negativ, dar nu au instrumentele necesare pentru a băga maşina în marşarier„, - a spus el pentru RBC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?