Cutremure stiri: 502

Zeci de mașini blocate pe traseele naționale, din cauza nămeților

30 dec. 2014,, 11:18   Societate
1940 0

Foto: unimedia.info

Situația pe drumurile locale din sudul țării și pe alte trasee naționale rămîne critică, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Zeci de mașini au rămas blocate în nămeți, iar sute de persoane au fost evacuate din zonele afectate de intemperii, au anunțat reprezentanții Ministerului de Interne astăzi, la ședința Guvernului, notează NOI.md.

Potrivit viceministrului de interne Serghei Diaconu, peste 600 de angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare și peste 17 mii de unități de tehnică au fost dislocați noaptea trecută, pe traseele naționale pentru a intervine în caz de necesitate. Potrivit lui Diaconu, cea mai complicată situație se atestă în raioanele Ștefan Vodă și Taraclia, unde rămîn impracticabile cîteva trasee.

„În sudul țării avem blocate șase unități de tehnică grea. În raionul Cahul au fost scoase din nămeți 47 de unități de transport, peste 100 de persoane au primit asistența necesară. În Ștefan Vodă, între satele Tudora și Palanca, pe un segment de circa doi kilometri sînt blocate cam 30 de unități de transport, 80 de persoane au fost evacuate. La Olănești avem blocate alte 30 de unități de transport”, a relatat Diaconu.

Într-un alt caz, un autobuz care efectua cursa Chișinău-Moscova a rămas blocat lîngă localitatea Tudora, toți pasagerii fiind evacuați și adăpostiți. Viceministrul a mai precizat că toate persoanele blocate în trafic care au solicitat ajutor au beneficiat de asistență din partea autorităților.

Totodată, din cauza vremii proaste, 26 de localități din 11 raioane au fost deconectate parțial de la energia electrică, situația fiind mai problematică în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав