X 
Cutremure stiri: 502

Detalii surprinzătoare despre nava sub pavilion moldovenesc acaparată în Marea Adriatică

31 dec. 2014,, 13:50   Externe
7665 2
Foto: tv7.md
Nava-cargo sub pavilion moldovenesc, de pe care a fost trimis ieri un semnal de alarmă, a ajuns sub controlul marinei militare din Italia. Asta după ce autorităţile elene au anunţat că la bordul îmbarcaţiunii nu a fost depistată nicio problemă.

Un elicopter al Marinei italiene a transportat, spre nava Blue Sky M, trei oficiali ai Pazei de Coastă. Vasul urma să ajungă în portul Gallipoli, din sud-estul Italiei.

Unele surse militare, citate de presă, afirmă că la bord sunt 700 de imigranţi clandestini din Siria. Printre ei ar fi şi o femeie însărcinată. Pe de altă parte, paza de coastă din Grecia a trimis, anterior, două elicoptere şi o fregată spre nava sub pavilion moldovenesc de pe care a fost trimis un semnal de alarmă.

Autorităţile de la Atena au declarat că, în urma inspecţiei, la bordul navei nu a fost depistată nicio problemă şi nimic suspect.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor de la Chişinău au declarat, pentru Publika TV, că vasul este de tip cargo, iar la bord nu ar trebui să fie pasageri.

Autorităţile moldoveneşti au precizat că vor cere informaţii despre acest caz de la proprietarul navei, iar dacă se va constata că au fost încălcate prevederile contractului, pavilionul ţării noastre va fi retras.

Ambarcaţiunea se îndrepta spre un port croat, iar serviciile de monitorizare arată că aceasta a virat brusc spre Italia după ce a fost emis un semnal de alarmă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав