X 
Cutremure stiri: 506

Sărbătorile de iarnă – motiv de întrunire pentru moldovenii din Canada

2 ian. 2015,, 12:30   Societate
4942 1
Foto : trm.md
Ambasada Republicii Moldova în Canada a adunat la sediul său, într-o atmosferă festivă, familiile de moldoveni din capitala canadiană şi din localităţile învecinate, evenimentul fiind organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ambasadorul Republicii Moldova, Ala Beleavschi, a deschis serata cu un mesaj de felicitare pentru conaționali. Oficialul a mulțumit comunității pentru implicare în buna realizare a activităților de promovare a imaginii țării, desfășurate de Ambasadă în anul care se încheie.

Totodată, a fost făcut un bilanț al principalelor reușite ale Republicii Moldova, înregistrate în anul 2014, atât în relațiile bilaterale cu țara gazdă cât și în relațiile cu UE. În acest context au fost menționate beneficiile semnării Acordului de Asociere RM - UE și ale abolirii regimului de vize pentru cetățenii moldoveni.

O atmosferă deosebită i-a fost imprimată seratei de evoluția unui colectiv de copii de la „Académie Educative de Montréal”, conducător artistic - Alina Nichita. Micii artiști, purtând straie tradiționale moldovenești, au oferit un bogat recital de cântece și colinde de Crăciun.

Serata a fost continuată cu un program de concursuri de colinde și costume pentru toți copiii, precum și un concurs de dansuri. Moș Crăciun le-a adus participanților cadouri, a cântat și a dansat în horă alături de oaspeții Ambasadei.

Evenimentul a fost încheiat cu o recepție în cadrul căreia au fost servite bucate tradiționale și vinuri moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав