Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Uniunea Economică Eurasiatică vrea dialog cu Uniunea Europeană

2 ian. 2015,, 19:30   Externe
5812 4

Foto: zn.ua

Noua construcție economică din jurul Rusiei, Uniunea Europeană Eurasiatică, dorește crearea unui spațiu economic comun cu UE. Principalele state țintite de Moscova sunt țările europene din Parteneriatul Estic.

Vladimir Cizhov, ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, a dezvăluit că Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) este gata să inițieze discuții cu Bruxelles-ul în vederea constituirii unui spațiu economic comun. „Cred că logica ne îndeamnă să explorăm posibilitatea constituirii unui spaţiu economic comun în regiunea eurasiatică, incluzând principalele ţări vizate de Parteneriatul Estic”, a explicat oficialul rus. Cizhov a negat că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană ar putea fi vreo problemă în calea dialogului.

Tratatul de înființare al UEE a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Sediul său se află în capitala Rusiei, Moscova. Din organizație fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan. Potrivit Mediafax, Armenia și Kîrgîzstan urmează să adere în luna mai. Circulația liberă a forței de muncă este principiu fondator al UEE.

Parteneriatul Estic este un acord semnat recent de Uniunea Europeană cu Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Georgia, Armenia și Azerbaidjan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?