Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

„Mozzarella de Brăviceni” - afacere finanţată de Guvernul Poloniei

8 ian. 2015,, 10:30   Business
8804 2
Foto: lady-yspeh.ru
Mozzarella se produce şi în Republica Moldova, şi anume la Brăviceni, Orhei. Renumitul caşcaval este făcut cu mâinile oamenilor din sat. Asta, după ce administraţia locală a beneficiat de un credit şi a construit o fabrică modernă de prelucrare a laptelui, relatează Mesager.

Brandul „Mozzarella de Brăviceni” a fost inventat chiar de primarul localităţii, Vladimir Cociorvă, zootehnician de profesie. El spune că fabrica este unul dintre proiectele de succes ale administraţiei publice locale. „În timpul de față optăm să câștigăm un credit de la Guvernul Poloniei, ca să se poată dezvolta agenții economici mai departe. În total, noi cerem de la ei și de la Guvernul Moldovei 2 milioane și 400 de mii de euro”, afirmă primarul.

În satul Brăviceni sunt şi alte oportunităţi de angajare, în cadrul altor 12 proiecte investiţionale desfăşurate în localitate. Obținerea unui credit preferențial de la polonezi îi va ajuta şi pe alţi locuitori ai satului să-şi deschidă noi afaceri. „Chiar noi am selectat cinci agenți economici care se vor ocupa cu creșterea albinelor, doi agenți economici care se vor ocupa cu creșterea nurcilor și doi - cu creșterea iepurilor. Totodată, vom mări prelucrarea la acei care au deja afaceri”, a mai declarat Vladimir Cociorvă.

„Mai vrem să le dezvoltăm, să mai luăm niște nișe, mai sunt încă niște produse pe care nu le producem noi în Brăviceni. Pâinea încă nu o coacem la Brăviceni, asta tot e plănuit, dacă nu în 2015, atunci în 2016, o minibrutărie, s-a identificat beneficiarul, identificăm sursele, lucrăm la lumina stradală pe sat”, susține Gheorghe Plămădeală, coordonatorul proiectelor.

În anul 2014, în Brăviceni au fost lansate 13 proiecte europene pentru dezvoltarea micului business.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?