X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

În Transnistria a fost introdusă taxă la exportul şi importul unor categorii de produse agricole

12 ian. 2015,, 16:15   Economie
4610 1
Foto: econspec.ru
În Transnistria a fost introdusă o taxă sezonieră la o serie de mărfuri exportate din regiune.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează decretul liderului tiraspolean, Evgheni Şevciuk, decizia a fost luată "la propunerea Guvernului cu scopul de a asigura cu materie primă producătorii autohtoni, care procesează culturi oleaginoase şi cerealiere, precum şi pentru asigurarea pieţei interne cu produse oleaginoase şi cerealiere autohtone".

În particular, doritorii de a exporta grîu vor fi nevoiţi să achite 1% din costul vamal al mărfii, dar nu mai puţin de $2 pentru o tonă. Taxa vizează boabele de soia, seminţele de floarea soarelui, rapiţă şi in.

Decretul este prevăzut pentru un termen de trei luni, începînd cu 1 ianuarie.

Prin alt decret Şevciuk introduce, la fel la propunerea Guvernului, taxă vamală sezonieră de importare în Transnistria a ouălor de pasăre de curte. Taxa se va introduce din 1 aprilie pe un termen de şase luni.

Conform documentului, pentru importul ouălor se vor achita 11% din costul vamal al producţiei, dar nu mai puţin de $10 pentru o mie de ouă.

Decretul este motivat prin necesitatea "de a acorda ajutor la sprijinirea producătorilor autohtoni şi protejarea pieţei interne".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав