X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Negocierile bat pasul pe loc

14 ian. 2015,, 08:45   Politică
6550 11

Foto: vybor.md

Negocierile pentru formarea noii coaliţii de guvernare au bătut pasul pe loc şi astăzi. Asta pentru că liberalii cer ca funcţia de şef al statului să le revină. Între timp, democraţii insistă ca săptămîna aceasta sa fie definitivată noua alianţă de guvernare proeuropeană.

''Motivul de bază rămîne a fi același, care vizează partajarea funcției de președinte al Republicii Moldova. Aici avem o poziție fermă că această funcție nu poate fi partajată. Șeful statului trebuie să fie o persoană care să asigure echilibru în societate. Alegerea președintelui RM urmează să aibă loc în 2016 pînă atunci noi trebuie să muncim'', a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Liberalii spun că sînt nevoiți să insiste pe partajarea funcțiilor.

''Tot se speculează pe faptul că PL vrea funcția de președinte a ţării. Conform algoritmului PLDM alege primul, PD al doilea si noi cand dam nu mai avem ce alege. Din trei mere dacă două sînt luate-poţi alege ceva? Noi vrem să fie partajate fiindcă sînt funcții politice'', a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Reprezentații Partidului Democrat dau asigurări că, în scurt timp, coaliţia de guvernare va fi formată.

"Noi nu vom mai tolera să tragem mîța de coadă încă o lună sau două. Noi trebuie să asigurăm o guvernare în RM și eu vreau să vă asigur că indiferent de format, această guvernare va fi formată mai departe cu politici inițiate anterior, pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, pentru toate transformările și modernizarea europeană. Fiecare partid încearcă să vină și să se arăte în fața populației, prin intermediul presei că sînt albi, pufoși și foarte frumuşei. Realitatea este însă diferită", a conchis liderul democraţilor, Marian Lupu.

Negocierile vor continua mîine. Cei trei lideri ai partidelor parlamentare proeuropene s-au întîlnit la sediul PLDM, iar discuțiile au durat mai bine de două ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав