Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PCRM, PD și PLDM: În cîteva zile Parlamentul va fi funcțional

15 ian. 2015,, 15:18   Politică
6546 4

Foto : noi.md

Reprezentanții PCRM, PLDM și PD s-au întrunit astăzi într-o nouă rundă de tratative politice, pentru a examina problema deblocării activității Parlamentului. La finalul discuțiilor, deputații Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu au dat de înțeles că în următoarele zile ar putea avea loc prima ședință Parlamentului din noua sesiune, informează NOI.md.

„Noi, dar și colegi noștri am înțeles că din cauza luptelor dintre politicieni nu trebuie să sufere oamenii. Activitatea Parlamentului trebuie deblocată de urgență, azi am discutat propuneri concrete pentru a realiza aceste lucruri. Dacă înțelegerile vor fi respectate, în cîteva zile Parlamentul va fi funcțional”, a explicat Reșetnicov.

La rîndul său, negociatorul din partea PLDM, Vadim Pistrinciuc , a ținut să precizeze că tratativele purtate cu PCRM în ultimele zile nu vizează formarea unei coaliții, ci doar un eventual suport acordat pentru votarea anumitor proiecte legislative și pentru deblocarea activității Parlamentului.

„Am discutat și despre votarea structurilor de lucru ale Parlamentului, a conducerii, a primelor pachete de legi. Nu am discutat despre coaliție, doar mizăm pe suportul acestui partid. Sînt discuții pentru a avea sprijinul necesar în legislativ”, a spus Pistrinciuc.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a menționat, pe de altă parte, că deocamdată nu au fost discutate eventuale candidaturi pentru funcțiile-cheie în stat, întrucît anumite decizii urmează a fi luate în interiorul partidelor vizate.
„Avem un scop bine determinat – să găsim soluții pentru a convoca în zilele apropiate ședința Parlamentului, pentru ca legislativul să înceapă a funcționa în regim normal. Sperăm foarte mult să avem un compromis”, a spus Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?