Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Merkel a exclus posibilitatea invitării lui Putin la viitorul summit G7

16 ian. 2015,, 11:05   Externe
3982 5

Foto: agerpres.ro

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va fi invitat la viitorul summit al Grupului celor Șapte (G7- Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Italia, Japonia, Marea Britanie, Canada), programat pentru luna iunie în Bavaria (Germania), într-un interviu pentru publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată vineri de Ria Novosti.

G7, iar înainte și G8 (cele șapte țări cele mai industrializate din lume plus Rusia) au fost văzute întotdeauna ca 'o comunitate unită prin valori comune', a spus Angela Merkel, menționînd că 'anexarea Crimeii' de către Moscova a fost o 'încălcare flagrantă a principiilor dreptului internațional', iar evenimentele din estul Ucrainei relevă încălcarea acestor valori comune.

'De aceea, în acest moment nu există nicio șansă ca Putin să fie invitat la summitul G7, care va avea loc în luna iunie, în Bavaria", a subliniat Merkel, reiterînd că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei se vor menține atît timp cît există motive pentru care au fost instituite.

'În primăvară vom discuta problema sancțiunilor (împotriva Federației Ruse) pe care ne-am decis să le instituim după anexarea Crimeii.Avînd în vedere situația actuală, ele vor rămîne în vigoare', a spus Merkel.

Săptămîna trecută, cancelarul german a afirmat că Europa nu va lua în considerare ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei atît timp cît toate prevederile acordului de pace de la Minsk, încheiat în septembrie trecut între guvernul ucrainean și lideri ai rebelilor proruși, nu vor fi puse în aplicare în totalitate.

Purtătorul de cuvînt al guvernului german, Steffen Seibert, declarase anterior că summitul G7 se va desfășura în Germania în zilele de 7 și 8 iunie 2015 în castelul Elmau din Alpii bavarezi. Germania a preluat președinția G7 de la 1 iulie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?