X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 236
Transnistria stiri: 1417

Țăranu: România este cointeresată să asigure securitatea Republicii Moldova

17 ian. 2015,, 11:25   Politică
3905 6

Foto: noi.md

Intervenția recentă de la Bruxelles a președintelui României, Klaus Iohannis, vorbește o dată în plus despre faptul că autoritățile de la București continuă demersurile sale în plan extern, pentru asigurarea securității țării noastre. Astfel a comentat analistul politic Anatol Țăranu, solicitarea liderului de la Cotroceni față de NATO, privind intensificarea suportului acordat Moldovei, notează NOI.md.

„România joacă un rol extrem de important strategic pe flancul de sud-est al Europei, iată de ce dezideratele acestei țări nu pot să nu fie auzite pe plan extern, este o acțiune care trezește atenția partenerilor occidentali. Nu avem decît să-i mulțumim domnului Iohannis pentru această susținere. România este cointeresată în asigurarea securității țării noastre și continuă demersul de promovare a intereselor Republicii Moldova. Ce ar însemna aportul din partea NATO? Este vorba de suport politic, asigurare logistică, contribuție la sporirea gradului de operativitate și apărare a armatei noastre. Această participare a uneia dintre cele mai puternice organizații politico-militare din lume este crucială pentru Moldova, atît timp cît țara noastră se află într-o zonă vulnerabilă, în care pericolele militare nu contenesc”, a menționat Anatol Țăranu.

Întrebat dacă stabilirea unor relații de cooperare cu Alianța Nord-Atlantică pot duce la o intervenție militară a NATO pe teritoriul Moldovei, analistul a precizat că un asemenea scenariu este exclus. „Așa cum NATO nu intervine militar în Ucraina, nu există posibilități ca acest lucru să se întîmple în Moldova”, explică Țăranu.

În cadrul unei întrevederi cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, președintele român, Klaus Iohannis, a vorbit despre nevoia de susţinere din partea NATO pentru ţările din vecinătatea estică. Potrivit acestuia, Ucraina, Moldova şi Georgia trebuie să primească atenţia sporită a NATO pentru a răspunde provocărilor de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав