Preşedintele stiri: 4158

Streleț: Cinismul liberalilor trebuie să aibă limite

19 ian. 2015,, 10:25   Politică
5792 12

Foto: noi.md

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat Valeriu Streleț afirmă că liberalii ar încerca să impună PD-ului și PLDM-ului opțiunea unui guvern minoritar și ar pregăti terenul pentru a rămîne în opoziție. Potrivit politicianului, după ce mai multe runde de negocieri au eșuat, este rîndul liberalilor să vină cu anumite propuneri, notează NOI.md.

„Înțelegem că este un calcul pragmatic și poate un pic cinic de a ne împînge pe noi într-un guvern minoritar și de a rămîne în perspectiva alegerilor locale în opoziție, dar cred că și acest cinism trebuie să aibă anumite limite. Personal, consider că noi am făcut tot ce ne-a fost în puteri, am analizat vreo 16 modele europene, cum se repartizează domeniile de responsabilitate, le-am oferit cîteva scenarii și acum mingea e pe ternul lor. Așteptăm un semnal din partea lor acum”, a declarat Streleț în cadrul unui interviu pentru presă.

Liberal-democratul a sugerat că răspunsul final în privința formării unei coaliții PD-PLDM-PL va fi dat în urma unor consultări cu partenerii externi. „Mai sînt cîteva elemente care trebuie luate în calcul, inclusiv consultările cu partenerii externi. Cînd se vor închega toate aceste condiții, ne vom așeza să spunem cum procedăm mai departe”, a menționat Streleț.

Menționăm că cea mai recentă rundă de negocieri dintre Marian Lupu, Vlad Filat și Mihai Ghimpu s-a desfășurat sîmbăta trecută. Întrevederea nu s-a soldat însă cu niciun rezultat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав