X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ambasada Rusiei la Chişinău a oferit cărţi copiilor din satul Gaidar

21 ian. 2015,, 08:45   Societate
4203 1

Foto: noi.md

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut, unii mai au parte de surprize pînă astăzi. Ambasada Rusiei la Chişinău a oferit în dar gimnaziului din satul Gaidar un set de cărţi şi a promis să ajute financiar la dotarea bibliotecii din localitate.

Şi-au pus straie de sărbătoare, au amenajat sala de festivităţi, aşteptînd oaspeţii. Astăzi, practic tot satul Gaidar din UTA Găgăuzia s-a adunat în incinta gimnaziului din localitate. Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău a venit într-o vizită pentru a oferi în dar instituţiei un laptop şi un set impresionant de cărţi.

Maria Topală, bibliotecară, gimnaziul, ”F.A. Angheli” Gaidar: “Noi avem nevoie în special de literatură pentru copii, în special din clasele primare. Noi nu dispunem de asemenea literatură. Cu toate că, anume micuţii sînt interesaţi a citi cărţi».

Elena Bejenari, elevă, gimnaziul ”F.A. Angheli” Gaidar: «Eu merg la bibliotecă. Îmi place să citesc diverse cărţi, cum ar fi enciclopediile».

Ambasadorul rus a menţionat că colaborarea cu acest gimnaziu, dar şi cu altele din UTA Găgăuzia va continua.

Farit Muhametşin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău: «În următoarele zile, vor fi alocaţi bani necesari pentru procurarea mobilei pentru biblioteca instituţiei şi dotarea tehnică a acesteia, pentru ca elevii să poată să-şi facă studii de calitate».

Nadejda Cocenji, director gimnaziul ”F.A. Angheli”, Gaidar: «În perspectivă, va fi realizat şi proiectul de renovare a clasei de limbă şi literatură rusă, ceea ce ne bucură foarte mult».

Excelenţa sa, Farit Muhametşin, nu a plecat din regiune cu mîna goală. Acestuia i-a fost oferită în dar o stemă a Federaţiei Ruse, executată manual de elevii gimnaziului, dar şi o carte despre satul Gaidar. Totodată, cei prezenţi, au avut parte şi de un mini concert, ţinut în incinta instituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?