Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Mișcarea Antimafie cere Partidului Liberal să nu cedeze

23 ian. 2015,, 11:46   Politică
9218 9

Foto: point.md

Moldova are o șansă să continue calea reformelor, doar dacă Partidul Liberal nu va ceda în fața colegilor din PD și PLDM. De această părere este liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. Acesta a înaintat în numele formațiunii sale astăzi, în cadrul unui briefing, o serie de propuneri liberalilor, pentru continuitatea parcursului european, informează NOI.md.

Politicianul a anunțat că Mișcarea Antimafie susține demersul politic al PL și poziția lui Mihai Ghimpu în cadrul negocierilor.

„Partidul Liberal se află pe calea cea bună. Dacă PL va ști să nu cedeze în această situație, Moldova are o șansă în calea spre UE. Am ajuns într-un punct crucial, ori facem pași rapizi pentru implementarea Acordului de asociere, ori pierdem șansa pentru mult timp de reformare a societății moldovenești după modelul european. Două partide declarate proeuropene PLDM și PD, prin politicile iresponsabile dictate de interesele de clan, demonstrează că sînt gata să renunțe la parcursul european în schimbul controlului asupra organelor justiției”, a precizat Mocanu.

Liderul Mișcări Antimafie propune liberalilor să sprijine un guvern minoritar al PD și PLDM, doar cu condiția reformării organelor de drept. Acesta a salutat ideea liberalilor de desemnare a unui procuror străin la șefia Procuraturii Generale.

„PL să renunțe la funcțiile guvernamentale și să ceară reformarea sistemului juridic – procuror străin desemnat în colaborare cu partenerii europeni, adoptarea legii procuraturii, obținerea independenței procesuale a procurorilor. CCA, CEC, Curtea de Conturi și CNI să treacă sub controlul PL, a cărei componență să fie desemnată împreună cu societatea civilă, dar sub egida PL-ului. Nu are Ghimpu nevoie de funcții guvernamentale, ci doar de pîrghii. Noi îi propunem sprijin în acest sens”, a adăugat Sergiu Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав