Cutremure stiri: 502

Merkel: Grecia trebuie să facă în continuare parte din istoria europeană

23 ian. 2015,, 14:20   Externe
2635 1

Foto: politobzor.net

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că Grecia trebuie "să facă în continuare parte din istoria" europeană, în contextul în care alegerile legislative care vor avea loc duminică în această țară ar putea aduce la putere stînga radicală Syriza, ostilă politicii de austeritate impuse de Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Știu bine care sînt dificultățile cu care se confruntă Grecia, însă reamintesc că baza principiilor noastre este solidaritatea (...) Vreau ca Grecia, în pofida dualismului și a rivalităților, să facă în continuare parte din istoria noastră", a declarat Angela Merkel într-o conferință de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, la sfîrșitul unei întrevederi la Florența, în Italia.

"Să așteptăm alegerile. Nu sînt îngrijorată în legătură cu rezultatul", a spus ea. "Populația elenă va alege în mod liber și independent calea de urmat. Sînt sigură că vom găsi, cu calm, soluții", a insistat Angela Merkel.

Renzi a afirmat la rîndul că nu este 'îngrijorat'. "Indiferent cine va cîștiga în Grecia, vom colabora cu noul premier cu calm și prin respectarea parcursului stabilit", a spus el.

Aflată în pragul falimentului, Grecia este din 2010 sînt asistența financiară masivă a CE, BCE și FMI.

Formațiunea Syriza, marea favorită la alegerile care vor avea loc duminică, a adoptat un ton ofensiv în ceea ce privește programul de austeritate impusă de creditorii internaționali și nu a exclus o restructurare a uriașei datorii publice a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав