X 
Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 236
Transnistria stiri: 1417

Andrian Candu a fost propus pentru funcția de spicher

23 ian. 2015,, 17:04   Politică
5615 1

Foto: noi.md

Marian Lupu a înaintat, în numele fracțiunii PD, candidatura actualului ministru al Economiei, Andrian Candu, la funcția de președinte al Parlamentului.

„Credem că Andrian Candu întrunește toate calitățile necesare pentru a face față acestui post. Anterior funcția de spicher a fost deținută de un coleg de-al nostru, Igor Corman, care a făcut față cu brio acestei funcții”, a precizat Marian Lupu.

La rîndul său, fracțiunea PLDM nu a înaintat niciun candidat. „Noi vom participa la procesul de vot, dar nu vom înainta niciun candidat”, a precizat Vlad Filat.

Și comuniștii au declarat că nu au candidați pentru această funcție. De cealaltă parte, socialiștii și liberalii au declarat că nu vor participa la vot.

„Interesantă poveste, PL nu va participa la acest joc. Noi vă urăm succes”, a spus președintele PL, Mihai Ghimpu.

„S-a semnat un acord, s-a format o coaliție, pe care noi nu considerăm că va fi durabilă. PSRM nu înaintează candidatura sa la funcția de președinte și nici nu va participa la alegerea președintelui Parlamentului, a precizat șefa fracțiunii parlamentare a PSRM”, Zinaida Greceanîi.

Comisia pentru alegerea spicherului a solicitat o pauză, pentru a pregăti buletinele de vot. În holul Parlamentului au fost deja instalate cabinele de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав