Cutremure stiri: 502

Crește numărul adversarilor alianțelor geopolitice

26 ian. 2015,, 13:26   Politică
7689 12

Foto: ziuaveche.ro

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în care cetățenii ar fi îndemnați să aleagă între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau cea Vamală, voturile pentru cele două direcții s-ar repartiza în mod egal. Cel puțin asta arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în ianuarie curent, informează NOI.md.

Studiul arată că pentru aderarea la UE s-a pronunțat 37,1 la sută dintre cetățeni, iar pentru integrarea în Uniunea Vamală – 36,8%. Potrivit experților, numărul moldovenilor care nu aprobă niciuna dintre cele două direcții de dezvoltare este în creștere. Astfel, 13 la sută nu ar vota pentru niciuna dintre cele două opțiuni, 5% nu ar participa la vot, iar 7 la sută dintre intervievați nu au știut să răspundă la această întrebare.

„O parte din populație este de părere că trebuie să reușim pe cont propriu să nu depindem de forțe externe. Încheierea campaniei electorale și reducerea informației referitoare la o potențială uniune vamală, o redistribuire a încrederii populației atît timp cît se profilează că partidele proeuropene vor fi la conducere, scade atașamentul față de o eventuală apropiere de Rusia. Un alt argument constă în faptul că circulă tot mai mult informația că Uniunea Vamală nu este chiar așa cum e prezentată”, susține unul dintre autorii studiului, Nicu Bodean.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-20 ianuarie pe un eșantion de 1171 de persoane, cu o marjă de eroare de ± 3 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав