X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Academia de Științe a Moldovei oferă granturi pentru participarea la evenimente europene

29 ian. 2015,, 15:30   Societate
4439 0
Foto: replika.md
Academia de Științe a Moldovei oferă susținere financiară de maximum 2 mii de euro savanților moldoveni, pentru participarea la evenimente europene de brokeraj.

„Acest concurs urmărește stimularea cercetătorilor și participarea la diferite concursuri, creșterea vizibilității la nivel european a instituțiilor locale și stabilirea unor relații de lungă durată cu partenerii europeni, inclusiv în scopul participării comune la Programul Orizont 2020”, a relatat vicedirectorul Centrului Proiecte Internaționale al ASM Lidia Vîrțan, contactată de NOI.md.

Aceste granturi vor susține savanții care vor participa la evenimente de networking organizate de Comisia Europeană, evenimente de brokeraj, evenimente internaționale organizate de alte rețele europene.

„La acest concurs pot participa cercetătorii din cadrul universităților, instituții de cercetare, companii ce desfășoară activități de cercetare și dezvoltare, de afaceri, organizații non-guvernamentale. Dar din partea acestora poate participa doar cîte o singură persoană”, a completat Lidia Vîrțan.

Grantul va acoperi cheltuielile privind transportul tur-retur, cazarea, diurna, taxa de participare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?