X 
Cutremure stiri: 506

Stațiile meteorologice din Moldova vor fi automatizate anul acesta

31 ian. 2015,, 15:25   Societate
6549 0
Foto: point.md
Anul acesta urmează să fie îndeplinit cel mai important obiectiv pe care și l-a propus Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Moldova, și anume automatizarea stațiilor meteorologice.

„Toate cele 14 stații meteorologice din țară vor fi dotate cu stații de monitoring automate ale elementelor meteorologice. Adică vom avea acces la parametrii meteorologici deja nu prin telefon sau telegrame, ci online. Vom putea accesa valorile temperaturii, temperatura solului, direcția și viteza vîntului, precipitațiile. În anul 2014 am avut o etapă de semiautomatizare, iar anul acesta le vom automatiza”, a relatat directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Anatolie Puțuntică, contactat de NOI.md.

„Procesul de automatizare nu a început încă, deoarece acum se selectează o firmă producătoare, dar sperăm că pînă la finele anului curent să terminăm întregul proces de automatizare a stațiilor”, a mai spus sursa citată.

Acest proiect va fi finanțat completamente de Banca Mondială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав