X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ce conțin primele iniţiative înregistrate de fracţiunea PCRM în noul Parlament

2 feb. 2015,, 09:15   Politică
5254 11

Foto: noi.md

Fracţiunea parlamentară a PCRM a înregistrat la Secretariatul Parlamentului 15 iniţiative legislative. Cele mai multe dintre acestea sînt de ordin social.

Totodată, deputaţii comunişti au depus şi o iniţiativă cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.

Printre iniţiativele Partidului Comuniştilor se regăsesc proiectul de lege privindindexarea de două ori pe an a pensiilor şi cel cu privire la majorarea burselor pentru studenţi. Deputații propun ca acestea să depășească valoarea minimumului de existenţă pentru anul precedent.

Printr-un alt proiect, PCRM solicită anularea datoriilor persoanelor neangajate în cîmpul muncii faţă de fondul de sănătate.

De asemenea, deputaţii comunişti solicită soluţionarea problemei locative a familiilor tinere şi propun ca cel puţin 50 la sută din suma accizelor pentru ţigări şi alte produse din tutun să fie îndreptată spre Fondurile Obligatorii de Asistenţă Socială.

PCRM mai vrea să fie interzisă prin lege darea în locaţiune a spaţiilor instituţiilor medico-sanitare publice către persoanele fizice sau juridice.

Fracţiunea comuniştilor a înregistrat şi proiectul de lege privind neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. Acesta stipulează principiile de consolidare internă și externă a acestui statut.

De asemenea, comuniştii cer examinarea de urgenţă a iniţiativelor privind celebrarea, în data de 9 mai, a celei de a 70-a aniversări de la victoria asupra fascismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?