Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Parcul Industrial Răut a fost conectat la reţeaua de gaze

4 feb. 2015,, 10:00   Societate
3695 0
Foto: trm.md
Rezidenţii Parcului Industrial Răut din februarie se pot folosi de serviciile de aprovizionare cu gaze, datorită conectării la reţea.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la administraţia parcului, rezidenţii au investit în proiect circa 1 milion de lei. Timp de două luni a fost trasat 400 m de gazoduct, care a conectat parcul cu reţeaua municipală de aprovizionare cu gaze.

Administratorul parcului, Anatolie Munteanu, la ceremonia de dare în exploatare a gazoductului, a exprimat recunoştinţă conducerii şi specialiştilor întreprinderilor Floarea Soarelui, Faitec, Bălţi-Gaz, precum şi S.A. Răut pentru operativitate în realizarea acestui proiect important, care se înscrie în planul strategic de dezvoltare a parcului industrial.

Primul beneficiar de servicii între rezidenţi a devenit compania Elektromanufacturing, care va lansa producţia în următoarele săptămîni. Compania se specializează în producerea utilajului electric pentru automobile.

Parcul a fost creat în 2013 pe teritoriul uzinei Răut, care în perioada sovietică producea utilaj pentru transportul maritim şi feroviar. Rezidenţi ai parcului sînt opt companii. Investiţiile lor în dezvoltarea parcului, cu suprafaţa de 50 mii m.p., sînt estimate la 1,9 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав