X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

O judecătoare, suspectată de implicare în scoaterea din țară a unui minor

4 feb. 2015,, 10:30   Societate
7742 0
Foto: vimeocdn.com
Judecătoarea Curţii de Apel Chişinău Marina Anton este suspectată de implicarea în scoaterea din Moldova a unui copil de către unul dintre părinţi.

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Teo Cîrnaţ a relatat agenției "Infotag" că în cadrul şedinţei de marţi s-a adresat Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) cu solicitarea de a deschide un dosar penal în privinţa magistratului.

"Judecătoarea Anton a admis neglijenţă, precum şi abuz în serviciu. Aceste momente s-au exprimat prin faptul că ea iniţial a fost de acord cu decizia Judecătoriei raionului Rezina privind posibilitatea de a lua peste hotare un copil minor de către unul dintre părinţi, iar peste două luni a acordat hotărirea de judecată în variantă redactată. În versiunea nouă decizia era contrar diferită – copilul nu poate fi dus peste hotare. Însă în lege se menționează că judecătorul din a doua instanţă nu are dreptul de a corecta decizia. Ea urma sau să respingă sau să aprobe. A treia cale ar fi cererea de transferare a cazului la Curtea Supremă de Justiţie", a explicat membrul CSM.

Potrivit acestuia, el le-a propus colegilor din CSM să voteze pentru procedura de iniţiere a investigaţiei administrative în privinţa judecătoarei Anton.

"În această încălcare gravă a legii sînt implicaţi alţi patru judecători. Numele lor sînt cunoscute CSM. Toţi, ca şi Anton, îşi exercită atribuţiile atît timp cît nu există o decizie a CSM în acest sens", a constatat el.

La şedinţa CSM, de asemenea, şi-a dat demisia din iniţiativă proprie preşedintele Judecătoriei raionului Ştefan Vodă, Sergiu Pleşca, invocînd "starea de sănătate proastă şi imposibilitatea de a activa în asemenea condiţii".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?