X 
Cutremure stiri: 506

Farit Muhametşin: Rusia nu va renunţa la protejarea intereselor sale de stat

4 feb. 2015,, 14:00   Societate
5721 4
Foto: noi.md
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a dezminţit informaţia din presa rusă precum că "Transnistria poate deveni subiect al negocierilor geopolitice" şi "Rusia va renunţa la Transnistria".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Ministerului de Externe al autoproclamatei RMN, diplomatul a declarat ieri, la întrevederea de la Tiraspol cu reprezentanţii Consiliului tinerilor diplomaţi din Transnistria, că "Rusia are statut de garant şi mediator în procesul de negocieri şi niciodată nu va renunţa la responsabilitatea sa, inclusiv de la tendinţa de a-şi proteja interesele de stat".

Muhametşin a făcut accent pe "asigurarea instituţională a interacţiunii Rusiei cu Transnistria, menţionînd că este desfăşurată la nivelul reprezentantului special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, precum şi ambasadorului pentru misiuni speciale al MAE al Federației Ruse".

Ambasadorul a acordat atenţie subiectelor ce vizează "inviolabilitatea actualului format de pacificare, deservirii consulare extinse, precum şi interacţiunii interdepartamentale a Rusiei cu Transnistria".

Aspectele cooperării bilaterale au făcut obiectul discuţiilor la întrevederea ambasadorului Muhametşin cu ministrul de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski.

"Anul 2014 ne oferă motive pentru a fi siguri în privinţa noilor paşi comuni pe care intenţionăm să-i realizăm. Anul trecut a fost unul fructuos, nivelul cooperării noastre s-a schimbat calitativ. Faptul că transnistrenii din nou au obţinut posibilitatea să obţină cetăţenia Federației Ruse este pas mare înainte. Apreciem pozitiv şi cooperarea interdepartamentală, care s-a extins considerabil: doar într-un an ne-am apropiat de semnarea a 15 documente interdepartamentale, au avut loc zeci de vizite, în Transnistria au fost realizate multe proiecte ruseşti comune", a spus ea.

Muhametşin a dat asigurări că Ambasada Federației Ruse "intenţionează şi pe viitor să acorde sprijin instituţiilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale din Transnistria şi consolidarea relaţiilor cu Rusia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав