Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

UE susține îmbunătățirea statisticii regionale în Moldova

4 feb. 2015,, 15:00   Societate
3480 0
Foto: it-portfolio.net
Proiectul “Îmbunătățirea Statisticii Regionale în RM” a fost lansat în data de 4 februarie, în cadrul unui eveniment e de lansare la care a participat Ambasadorul Pirkka Tapiola, Șeful Delegației UE în Moldova.

Obiectivul principal al asistenței oferite de către UE în cadrul proiectului “Îmbunătățirea Statisticii Regionale în Republica Moldova” este de a consolida capacitățile furnizorilor de servicii statistice, în special a Biroului Național de Statistică (BNS), de a îmbunătăți aspectele metodologice ale statisticii regionale, precum și diseminarea datelor statistice.

Proiectul mai intenționează să consolideze capacitățile factorilor de decizie politică (Ministerul Dezvoltării Regionale și a Construcțiilor - MDRC, Agențiile pentru Dezvoltare Regională, administrația locală) de a accesa, utiliza și interpreta statisticile regionale.

Proiectul a fost inițiat în noiembrie 2014 și este implementat de către un consorțiu condus de GFA (Germania) în cooperare cu DevStat (Spania), AAM (Ungaria) și Biroul de Statistică al Slovaciei și va dura până în noiembrie 2016. Pentru implementarea proiectului au fost alocate două milioane Euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?