Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Schimb de replici între Leancă și Dodon, la Parlament

4 feb. 2015,, 15:13   Politică
10943 3

Foto : actualitati.md

Ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe a fost marcată de o discuție aprinsă între liderul socialiștilor, Igor Dodon, și premierul în exercițiu, Iurie Leancă. Schimbul de replici dintre cei doi a început după ce socialistul a declarat că în mai multe instituții de stat se înregistrează restanțe salariale, iar Guvernul nu face nimic pentru a remedia situația, notează NOI.md.

Totodată, Dodon a făcut referire și la lipsa medicamentelor în spitale. „Sînt mai multe semnale de la instituțiile bugetare că sînt probleme cu finanțarea cheltuielilor curente. Atît ce ține de întîrzierea salariilor. Sînt cazuri reale de lipsă de medicamente în spitale. De aceea am vrut să vedem ce facem cu bugetul”, a spus Dodon.

La rîndul său, Iurie Leancă a declarat că problema lipsei medicamentelor a fost deja soluționată, iar despre existența altor probleme nu a fost informat. Premierul i-a cerut lui Igor Dodon să aibă o atitudine mai respectuoasă.

„Ce spuneți dumneavoastră sînt declarații politice. În ceea ce privește medicamentele, am avut întîlniri cu conducători instituțiilor medicale și m-au asigurat că deja această problemă nu mai este. Aș vrea să avem aici o atitudine colegială, și nu una de clarificări, pentru asta o să fie alt context, vă asigur. Dacă știți despre existența altor probleme, comunicați-ne și vom vedea”, a afirmat Leancă, adăugînd: „Nu sînt aici la interogatoriu”.

„O să ajungeți și acolo”, a spus la rîndul său Dodon.

„Domnule Dodon, o să vedem cine și unde o să ajungă”, a precizat Leancă.

Viceministrul Sănătății Mihai Ciocanu a spus că livrările de medicamente în spitale au fost reluate. „În prezent, livrările de medicamente lipsă au început. Rămîne doar o problemă de soluționat, referitoare la consumabile cum sînt seringile și instalațiile pentru transfuzie. În cel mai apropiat timp vom debloca și această situație”, a spus Ciocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?