Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Primar: Pentru fericire Congazului nu-i ajunge un greder

5 feb. 2015,, 16:30   Societate
4012 0
Примар: Для полного счастья Конгазу не хватает… грейдера
Foto: nashidni.org
În orașul Congaz, raionul Comrat a avut loc prezentarea unuia din proiectele „Programului comun de dezvoltare locală integrată”, finanțat de guvernele Suediei și Danemarcei, relatează NOI.md.

După cum a comunicat Primarul orașului Congaz, Constantin Telipiz, „în cadrul primei etape a proiectului întreprinderii locale a gospodăriei locativ-comunale „Congaz Sulari” i-a fost alocat un grant în valoare de 110 mii de dolari. Noi am procurat cu acești bani un excavator, două tractoare multifuncționale de proporții mici, tomberoane, etc. La momentul de față finisăm reparația încăperilor. În afară de aceasta, conducătorul întreprinderii dispune de acum de un automobil nou”.

„Automobilul de serviciu pentru șeful serviciilor comunale nu este un lux inutil, deoarece întreprinderea noastră este intermunicipală, astăzi ea deservește Congazul și Chioselia. Deja și satele Beșalma și Svetlîi și-au exprimat dorința de a încheia contracte de salubrizare a teritoriului, transportare a deșeurilor de la săteni, lichidarea gunoiștilor din satele Beșalma și Svetlîi. Doar nu va merge pe jos”, a precizat primarul.

„De acum localitățile noastre vor străluci de curățenie. Mai am un singur vis – să-i conving pe donatori să aloce mijloace pentru procurarea unui greder multifuncțional. Pentru deszăpezirea, nivelarea drumurilor și multe alte lucrări. Sincer, dacă voi reuși, voi ieși la pensie cu sufletul împăcat”, a mărturisit Telipiz.

Șeful raionului Nicolae Dudoglo a comunicat că „în anul trecut Consiliul a reușit să realizeze circa 40 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii din cele 50 preconizate. Valoarea investițiilor străine a depășit 10 milioane de lei, în total din bugetul local, cel al autonomiei și de stat au fost însușite mijloace în valoare de 70 milioane de lei. Pentru anul 2015 sînt prevăzute planuri mai grandioase”, a specificat Dudoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?