Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Atenție, escrocii! Feriți-vă de oferte de locuințe accesibile! (VIDEO)

6 feb. 2015,, 10:15   Societate
9558 8
Осторожно, мошенники! Опасайтесь обещаний доступного жилья!
Foto: noi.md
”Nu mă surprinde impertinența conducerii companiei „Compromis” SRL, care a înșelat zeci de cetățeni ai Moldovei și continuă să se afle la libertate. Acesta este sistemul nostru de justiție, în ansamblu, și esența organelor de drept, în particular”, a declarat pentru NOI.md administratorul insolvabilității companiei „Compromis” SRL, Alexandru Lihovețchi.

Interlocutorul a precizat că circa 100 de familii au crezut promisiunile dulci ale pliantelor colorate cu publicitatea unei locuințe accesibile, siguranța și reputația impecabilă a firmei de construcții „Compromis” SRL și termenul record de dare în exploatare a obiectului.

Însă cînd se apropia timpul de a se muta în casă nouă beneficiarii descopereau că construcția nu numai că întîrzie, ci nici nu a fost demarată. Mai mult, mai tîrziu, în afară de alte încălcări, s-a depistat că firma constructoare nici nu a declarat în organele fiscale obiectele sale amplasate pe următoarele adrese: str. Pandurilor, 53 și 68, str. Grenobl, 106a și str. D. Rîșcanu, 14. Din cele 70 de milioane de lei colectate de la creditorii naivi doar 10 milioane au ajuns pe contul bancar al firmei, a precizat interlocutorul.

„Interesant este faptul că atunci cînd eu am vizitat oficiul firmei înșelătoare, am văzut un lot proaspăt tipărit de broșuri „Locuințe accesibile”. Nu m-ar surprinde să aflu că ei continue să colecteze bani de la cetățenii naivi, cum s-a mai întîmplat și după ce pe conturile firmei a fost pus sechestru. Mai mult mă miră alt lucru: am depus cereri la organele de drept, dar toate au rămas fără răspuns, la fel ca și plîngerile beneficiarilor înșelați. Iată că acum merg la Procuratura Generală să depun o plîngere pe numele slujitorilor Femidei”, a comunicat Lihovețchi.

Locuitoarea Chișinăului Galina Popova și-a vîndut apartamentul și a împărțit banii cu un nepot, pentru ca acesta împreună cu familia sa să poată locui separat. Ea a introdus în casa companiei „Compromis” SRL 16 mii euro.

„Eram dispusă să locuiesc la gazdă, în schimb peste un an, după cum ni s-a promis, să ne mutăm în propriul apartament cu o cameră. Iar acum nu avem nici bani, nici locuință”, a mărturisit Popova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?