X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Pîinea s-a scumpit la Orhei

8 feb. 2015,, 10:00   Economie
4611 0

Foto: slabescu.ro

Pîine mai scumpă la Orhei. Una dintre cele mai mari brutării din localitate a majorat prețurile principalului produs de panificație cu aproape 10 la sută. Proprietarul întreprinderii susține că motivul majorării este creșterea prețului pentru grîu.

De la începutul lunii februarie, în magazinele din raionul Orhei, pîinea s-a scumpit cu 30 de bani. O franzelă costă acum trei lei și 60 de bani. Vestea i-a nemulţumit pe cumpărători.

"Foarte rău de unde să luăm noi atîţia bani. Iaca lucrăm pe zi cu nişte ruble, nişte copeici şi ei scumpesc pîinea cît stau. Doamne fereşte."

"Pensiile rămîn aceleaşi, dar pîinea şi alte produse se scumpesc."

"De mărit careva preţurile. De mărit la ţigări, de mărit la alcool şi de dat la pîine mai jos.".

Din cauza prețurilor mai mari, vînzătorii spun că au mai puțini cumpărători.

"Pîinea mai puţin se întreabă. Deja lumea a început coace pe acasă. Mulţi întreabă drojdia şi pe asta noi vedem că lumea coace acasă", a declarat vînzătoarea Parascovia Domenti.

Directorul brutăriei din Orhei, Ion Brodeţchi, spune că pîinea s-a scumpit din cauza creșterii prețului grîului. Iar ministrul în exerciţiu al Agriculturii, Vasile Bumacov, susţine că statul nu poate interveni în cazul brutăriilor private.

"Grîu avem aici de ajuns. Nu aceasta este cauza, dar se scumpeşte tot celelalte resurse materiale din cauza devalorizării leului. Este piaţa liberă, nu ce treabă avem să amestecăm noi. Omul a decis că este în pierdere şi probabil atunci a mărit preţul atunci va fi responsabil dacă nu va putea comercializa", a declarat ministrul în exercițiu al Agriculturii , Vasile Bumacov.

Potrivit Ministerului Agriculturii, preţurile produselor de panificaţie ar putea fi majorate în cazul în care vor creşte tarifele pentru energie electrică, combustibil sau transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав