X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Renato Usatîi a fost ales preşedinte al Partidului Nostru (VIDEO)

9 feb. 2015,, 08:45   Politică
11732 8
Усатый сменил Андроника
Foto: ru1.md
La Chişinău a avut loc Congresul al IV-lea repetat al Partidului Popular Republican, în cadrul căruia a fost reales președintele formațiunii, aprobată decizia de modificare a denumirii partidului în “Partidul Nostru”, dar și a Statutului și Programului politic al formaţiunii. Actele necesare pentru înregistrarea modificărilor vor fi transmise Ministerului Justiţiei la începutul săptămânii viitoare.

Renato Usatîi a devenit preşedinte al Partidului Nostru – formaţiune, care şi-a schimbat denumirea prin votul unanim al celor 97 de delegaţi prezenţi la Congresul IV repetat al PPR, care s-a desfăşurat pe 8 februarie 2015 la Chişinău.

Propunerea de a-l alege pe Renato Usatîi în calitate de președinte al formaţiunii a venit din partea lui Nicolae Andronic, fostul președinte al partidului, care a menționat că se retrage din funcție și nu va mai candida pentru un nou mandat.

Delegaţii prezenţi la Congres au votat unanim pentru modificarea Statutului şi Programului politic al partidului şi a denumirii formaţiunii politice în Partidul Nostru.

Principalele obiective ale programului politic al Partidului Nostru sunt prezumţia vinovăţiei funcţionarilor publici, adoptarea legii lustraţiei în privinţa celor care au servit regimul oligarhic, lichidarea Centrului Naţional Anticorupţie şi altele.

Congresul s-a desfăşurat în lipsa noului preşedinte Renato Usatîi, care se află peste hotarele ţării după ce s-a ales cu câteva dosare penale fabricate şi un mandat de arest. Politicianul a avut însă o intervenţie prin skype, în care a anunţat că actuala clasă politică ar trebui să se aştepte la noi surprize.

„Vă mulţumesc tuturor pentru încredere. Partidul Nostru – partidul tuturor cetățenilor din Republica Moldova!!! Vom continua lupta pentru libertate şi democraţie, pentru îmbunătăţirea vieţii tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi pentru un viitor mai bun al copiilor noştri. Sunt gata să îmi dedic toată viaţa şi să fac tot posibilul pentru ca în ţara noastră peste câţiva ani cel mai modern slogan să fie nu „Puterea e în adevăr”, ci „Puterea e în justiţie”. Mulţumesc tuturor care ne-au susţinut în această perioadă şi au fost alături de noi şi pe data de 30 noiembrie au votat partidul „PATRIA” indiferent de situaţie. ” – a declarat Renato Usatîi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?