X 
Cutremure stiri: 506

Exportatorii preferă declarare electronică

9 feb. 2015,, 17:45   Economie
3768 0

Exportatorii preferă declarare electronică
Foto: noi.md

Serviciului Vamal al RM continuă implementarea conceptului de vama electronică (E-customs), avînd ca obiectiv trecerea la vămuire fără acte vamale pe suport de hârtie. De menționat, că la ziua de astăzi Serviciul Vamal la acest capitol a înregistrat progrese considerabile. Dacă în 2014 erau înregistrate zeci de declaraţii electronice, astăzi numărul acestora a crescut considerabil și în prima lună a anului curent, din totalul declarațiilor vamale de export, 43% au fost perfectate electronic.

Prin promovarea exportului electronic Serviciul Vamal vine în susținerea susținerea producătorilor autohtoni și facilitarea exportului de produse moldovenești pe piețele externe de desfacere.

Odată cu eliminarea documentelor pe suport de hîrtie şi trecerea la procesarea doar electronică a tranzacţiilor de export, Serviciul Vamal a oferit posibilitatea producătorilor de a deveni mai competitivi pe piaţa străină, minimizînd timpul de vămuire şi reducîndu-le considerabil costurile aferente exportului produselor autohtone.

Notă:Pentru mai multe detalii privind conceptul E-customs, avantajele declarării electronice la export, procedura de conectare, ghiduri informaționale și spoturi video, Vă îndemnăm să accesați rubrica specializată E-customs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав