X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Premierul desemnat nu s-a întîlnit cu deputaţii PCRM

10 feb. 2015,, 08:45   Politică
5136 2

Foto: noi.md

Întrevederea candidatului desemnat la funcţia de premier cu reprezentanţii PCRM, anunţată pentru ziua de ieri, nu a avut loc. Comuniştii insistă că se vor întîlni cu Iurie Leancă doar după ce vor analiza Programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului de miniştri. Guvernul anunţă că documentele, aflate acum în definitivare, vor fi expediate tuturor deputaţilor astăzi.

Violeta Ivanov, preşedintele fracţiunii PCRM: «Nu pe noi trebuie să ne întrebaţi cînd va avea loc această întrevedere. Totul depinde de cînd candidatul desemnat va prezenta programul şi miniştrii pe care îi propune – adică Cabinetul de miniştri. Noi trebuie programul să-l examinăm, să avem despre ce discuta cu domnul Leancă. Avem nevoie de ceva timp pentru a intra în esenţa programului, pentru a vedea dacă se regăsesc acolo priorităţile noastre, deci pentru a lucra cu el».

Totodată, liderul PCRM, Vladimir Voronin a reiterat că Partidul Comuniştilor nu va sprijini candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de premier. Declaraţiile au fost făcute pentru ziarul ”Plus”. La rîndul său, Leancă a lăsat să se înţeleagă, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, că nu mizează pe voturile PCRM. Candidatul desemnat a reamintit că i-a invitat, vineri, la discuţii pe deputaţii PCRM, însă cei din urmă au refuzat întrevederea pînă cînd nu va fi prezentat programul şi echipa Guvernului.

Contactat de TV7, purtătorul de cuvînt al premierului, Liliana Viţu a declarat că Programul de guvernare şi lista Cabinetului de miniştri va fi expediată, astăzi, tuturor deputaţilor. Astfel, deputaţii din PCRM vor putea analiza ambele documente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?