X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

PLDM propune un alt candidat la funcţia de premier. ''Va fi susţinut de PCRM''

13 feb. 2015,, 20:12   Politică
6881 2

Foto: life.md

Președintele PLDM, Vlad Filat, a anunțat că formațiunea a decis să-l propună pentru funcția de premier pe omul de afaceri Chiril Gaburici, directorul general al "Azercell". Anterior, Gaburici a fost managerul gteneral al companiei de telefonie mobilă "Moldcell".

"Nu întâmplător înaintăm un candidat din afara partidului. Acest lucru îl vom comunica în cadrul consultărilor cu preşedintele Timofti. Apoi va urma desemnarea, ca în scurt timp să avem un Guvern, iar ţara să aibă o guvernare bună şi eficientă", a spus Filat.

"Dl Leancă este un om matur, cu o pregătire bună, cu experienţă suficientă. El a fost solidar cu decizia partidului şi a fost un vot unanim, conştient şi responsabil", a afirmat preşedintele PLDM.

"Candidatura trebuie să fie susţinută de PCRM, sper că va întruni minimum 51 de voturi. Sperăm că de această dată vom avea Guvernul votat" a declarat Vlad Filat. Publika.md precizează că pentru lista de miniştri prezentată joi de Iurie Leancă nu au votat decât 42 de deputaţi din necesarul de 51. Actualul Parlament, ales pe 30 noiembrie 2014, urmează să învestească un Cabinet de miniştri până pe 9 martie, altfel va fi dizolvat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав