Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Leancă a relatat în ce condiții va vota pentru Gaburici

14 feb. 2015,, 11:45   Politică
10039 8
Лянкэ рассказал при каких условиях проголосует за Габурича
Foto: tv7.md
Premierul în exerciţiu Iurie Leancă a declarat că a susținut candidature lui Chiril Gaburici la funcţia de premier, dar îl va vota şi în Parlament doar în cazul formării unei coaliţii proeuropene stabile în formatul PL-PLDM-PDM, informează NOI.md. Iurie Leancă a declarat pentru Realitatea.md, că nu crede în posibilitățile unui guvern minoritar susținut de PCRM, de aceea în cazul în care noul cabinet de miniștri va fi votat de deputații PLDM, PDM și PCRM, el nu-și va da votul pentru Gaburici.

Iurie Leancă a menționat că a susţinut candidatura lui Chiril Gaburici, deoarece îl cunoaște și apreciază, dar asta nu înseamnă că el și-a schimbat poziţia referitoare la viitorul guvern, care ar trebui să fie format din cele trei partide proeuropene. Premierul în exercițiu a menționat că doar o majoritate stabilă, funcţională, îi va permite Guvernului şi guvernării în ansamblu să promoveze reformele necesare, să promoveze politica internă şi externă într-o manieră coerentă, să lupte cu corupţia ș. a. m. d. Potrivit lui Leancă, dacă aceste condiţii nu vor fi întrunite, atunci el nu-și va da votul pentru viitorul guvern.

Iurie Leancă a precizat că poziția lui nu are nicio legătură cu aceea că el nu mai este candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit premierului în exercițiu, cel mai important este ca noul guvern să aibă o majoritate parlamentară funcţională, deoarece în lipsa acesteia nu este clar cum Moldova ar putea să se mişte înainte și cum aşteptările oamenilor ar putea fi îndeplinite.

Prim-vicepreședinteșe PLDM a menționat că în cadrul Biroului Politic al partidului nu s-a discutat cu votul căror partide urmează ar fi învestit noul cabinet de miniştri, dar şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi liberalii, nu comuniştii. „Luni-marţi vom vedea. Sînt discuţii, se poartă aceste negocieri, se formează această coaliţie pe care am insistat sau nu. În cazul în care nu există subiect de discuţii, asta înseamnă că Guvernul va fi votat de PLDM-PD şi cu susţinerea deschisă a comuniştilor. Votul meu nu va fi dat în acelaşi timp cu votul comuniştilor”, a precizat Iurie Leancă. Premierul în exercițiu a mai spus că nu intenţionează să meargă la consultările între preşedintele Nicolae Timofti şi fracţiunea PLDM, dar a refuzat să precizeze dacă a fost invitat sau nu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав