X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Şeful Penitenciarului din Soroca, reţinut pentru trafic de influenţă

16 feb. 2015,, 13:30   Societate
4528 1

Директор Сорокской тюрьмы задержан за злоупотребление служебным положением
Foto: tv7.md

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a Şefului Penitenciarului nr.6 din Soroca pentru comiterea traficului de influenţă, precum şi a unei rude de-ale sale, bănuite de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni.

Potrivit celor constatate, şeful Penitenciarului din Soroca a pretins de la soţia unui deţinut suma de 5 mii de euro pentru a facilita eliberarea înainte de termen a acestuia. Ultimul era deţinut în Penitenciarul din Soroca, fiind condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Pe parcurs, însă, suma necesara pentru eliberarea deţinutului a fost negociată pâna la 2500 euro - bani care au şi fost transmişi şefului închisorii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale şefului Penitenciarului, cît şi a rudei sale, care, pentru a camufla urmele infracţiunii a participat în calitate de intermediar la comiterea traficului de influenţă.

Cei doi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, urmărirea penală pe acest caz fiind exercitată de Procuratura Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав