X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Fost preşedinte al României: Era previzibil să nu treacă Guvernul Leancă

17 feb. 2015,, 12:45   Politică
6754 2
Foto: antena3.ro
„Era previzibil şi inadmisibil faptul că Guvernul Leancă nu va primi votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova”, a declarat luni la postul român de televiziune TVR fostul preşedinte al României Traian Băsescu.

Potrivit agenţiei "Infotag", Băsescu a declarat că "este greu de explicat logica politicienilor de la Chişinău cînd s-au dus în Parlament neavînd alianţele făcute".

„Nici cu Partidul Liberal, nici cu comuniștii. Nu știu de ce nu au reușit să facă o concesie celui mai proeuropean partid – liberalii. L-au lăsat în afară şi Guvernul a căzut. În locul lui Leancă nu m-aş fi dus în Parlament pentru nimic în lume, ştiind că o să cad. La ce s-a gîndit el, că or să-l susţină comuniştii în ultima clipă? N-a funcţionat”, a afirmat Băsescu.

Referitor la premierul desemnat Chiril Gaburici, fostul preşedinte a declarat: „Avem un premier care provine din business, asta înseamnă o Moldovă care începe să dea semne de rateu, în mod cert, nefiind forța unui premier politic, nu va reuși să împingă cu aceeași forță Acordul de asociere și liber schimb”.

Fostul preşedinte a mai spus că România ar fi trebuit să se aşeze la masă cu cele trei partide proeuropene din Republica Moldova.

„Avem chei pe care le știu cei ce trebuia să știe și să ne așezam la masă cu cele trei partide pro-europene. Nu au fost folosite și am ajuns aici”, a precizat Traian Băsescu.

Programul şi cabinetul propuse de către premierul în exerciţiu, Iurie Leancă, nu au obţinut joi numărul de voturi necesar în Parlament. Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, l-a desemnat sîmbătă, printr-un decretpe Chiril Gaburici, propus de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), să formeze guvernul. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat luni că cel mai probabil Parlamentul se va reuni în şedinţă miercuri pentru a acorda vot de încredere guvernului condus de Chiril Gaburici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?