X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Dodon i s-a adresat, în premieră, lui Ghimpu

17 feb. 2015,, 16:18   Politică
11994 4

Foto : noi.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, îndeamnă fracțiunile parlamentare să examineze în regim de urgență situația creată pe piața valutară, în cadrul ședinței de mîine a Legislativului. Socialistul se arată convins că situația poate fi remediată, dacă Banca Națională va adopta măsurile de rigoare, informează NOI.md.

„Mă adresez fracțiunilor parlamentare. Cu PD și PLDM e clar. Dar ceilalți, împreună cu noi, aveți 58-59 de mandate. Haideți mîine, la ședința în plen, să punem subiectul acesta în discuție. Nu poimîine, că nu arde acest Gaburici. El n-are idee ce sa facă acum. Mihai Fiodorovici Ghimpu, pentru prima dată mă adresez la Dumneavoastră – nu e vorba de interesul socialiștilor, e vorba de interesele oamenilor. Oamenii sînt la limită”, a menționat Dodon.

Liderul socialiștilor a criticat dur acțiunile întreprinse de conducerea BNM în prezent, precizînd că în următoarele zile e necesară intervenția pe piață cu bani din rezervele statului. Totodată, Dodon s-a referit la necesitatea reluării exporturilor în Federația Rusă.

„Voi îi puneți cu totul pe brînci pe agenții economici, iar acum le majorați costul creditelor lor. Incompetență totală. Primul lucru care trebuie făcut este stoparea așteptărilor negative și a panicii. Urgent, din rezervele valutare ale statului trebuie făcute intervenții pe piață pentru a opri creșterea masivă a cursului. Măcar 500-600 de milioane, pentru a stopa agitația de pe piață. Pe termen mediu nu aveți nicio șansă fără remitențe, exporturi. Vreți nu vreți, trebuie să vă așezați la masa de negocieri cu Rusia, pentru a debloca exportul. Este necesar ca în țară să intre urgent valută”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?