X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

SCANDAL la Curtea de Apel. Magistraţii au examinat legalitatea anunţării în urmărire naţională a lui Gheorghe Papuc

18 feb. 2015,, 09:23   Societate
3898 1
Foto: noi.md
Gheorghe Papuc este dat în urmărire națională legal. Este decizia Curții de Apel Chișinău, care a respins, astăzi, contestarea avocatului fostului ministru de Interne, lăsând în vigoare decizia primei instanţe.

Astfel, poliţia are dreptul să continuie urmărirea fostului general condamnat.

Ședința Curţii de Apel, care a examinat legalitatea anunţării în urmărire naţională a fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc, a început cu scandal. Motivul invocat de judecători a fost jurnaliștii prezenți la eveniment, asta deși ședința a fost deschisă:

" - Se desfărșoară ședința de judecată. - Părăsiți sala. Vreți să fiți pedepsiți pentru că nu îndepliniți cerințele judecătorului? Cum vă cheamă? Prezentați legitimația! - Victoria Kriukova, PublikaTV. Cerem să ne permiteți să filmăm. - Nu avem de gând să discutăm cu voi. Deci noi ieșim și chemăm poliția".

După ce, în mai multe rânduri, i-au ameninţat cu intervenţia poliţiei pe jurnalişti şi că vor fi amendaţi, magistraţii au anunţat o pauză de 2 ore. Asta deşi pledoariile părţilor au durat nu mai mult de 15 minute.

"Judecătorul respinge cererea avocatului Mihail Murzac, care apără interesele lui Gheorghe Papuc. Rămâne în vigoare decizia Judecătoriei Centru."

Avocatul lui Papuc consideră decizia instanţei ilegală şi este convins că acesta va fi achitat de Curtea Supremă de Justiţie. Apărătorul fostului ministru de interne susține că nu știe unde se află clientul său.

" - După lege, dacă astăzi a fost respinsă cererea dvs, domnul Papuc este dat în cautare națională oficial? - Da, îl caută. Cred că el trebuie să îndeplinească decizia judecătorului. Deci, să vină la poliție și să se predea oamenilor legii", a spus avocatul Mihai Murzac.

Gheorghe Papuc a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în data de 19 ianuarie 2015. Iar în data de 19 februarie, Curtea de Apel va prezenta motivarea deciziei de astăzi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?