Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Ștanski și-a cerut public scuze de la Tapiola

18 feb. 2015,, 11:41   Politică
3187 0

Foto : eurasianews.md

După ce ieri grănicerii transnistreni au interzis accesul ambasadorului UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, în regiunea transnistreană, șefa diplomației din regiune i-a adus scuze publice oficialului. Reprezentanții pretinsului minister de externe de la Tiraspol au calificat evenimentul drept un incident regretabil, informează NOI.md.

Într-o notă informativă a instituției se precizează că interdicția impusă lui Tapiola a fost rezultatul unei erori tehnice admise de unul dintre funcționarii din cadrul așa-zisului minister de externe. Situația a fost clarificată ulterior, în timpul unei convorbiri telefonice dintre Nina Ștanski și Pirkka Tapiola.

„Partea transnistreană regretă inconveniențele create oficialilor europeni și își reafirmă angajamentul de a respecta dispozițiile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 aprilie 1961”, se precizează în nota informativă a așa-zisului minister de externe.

Precizăm că marți dimineață, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, nu i s-a permis să se deplaseze în localitatea Molovata Nouă, din stînga Nistrului. Diplomatul urma să participe la inaugurarea unui oficiu al medicilor de familie din localitate, renovat din fonduri europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?