Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Lupu și Filat vorbesc despre șansele PL de a reveni la guvernare

23 feb. 2015,, 10:20   Politică
8149 4

Lupu și Filat vorbesc despre șansele PL de a reveni la guvernare
Foto: inprofunzime.md

PLDM mai speră să fie formată o majoritate stabilă în Parlament, iar în acest sens ușa pentru liberali rămîne deschisă. Cel puțin asta a dat de înțeles liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul emisiunii "Replica" de la Prime TV. De cealaltă parte, președintele PD, Marian Lupu, spune că „liberalii și-au făcut-o cu mîna lor și nu trebuie jeliți”, informează NOI.md.

„Perspectiva este de a formaliza o majoritate stabilă în Parlamentul Republicii Moldova. Această opţiune pentru colegii din Partidul Liberal rămîne a fi una deschisă. Noi de la bun început am spus că nu facem coaliţie cu cei din PCRM. Şi nu doar am spus, dar aşa şi am procedat. Din păcate, liberalii nu au votat pentru învestirea Guvernului. Din punctul meu de vedere, au făcut o greşeală. Noi nu am mers la Partidul Comuniştilor ca să-l convingem să o facă, dar am vrut un guvern votat de cît mai mulţi deputaţi”, a menționat Filat.

Și liderul democraților a căzut de acord asupra necesității formării unei majorități parlamentare stabile, dar nu a spus dacă acest lucru este posibil cu participarea liberalilor. Politicianul nu a precizat nici cînd ar putea fi creată o coaliție majoritară.

„Am văzut foarte multă încăpăţînare, joc pe muchie de cuţit, zero flexibilitate. Am fost obligaţi să mergem pe linia unei asemenea alianţe. Alianța majoritară va fi formată. Cînd şi cum – urmează să vedem. Se vorbeşte de Partidul Liberal. Dar dacă e să fim sinceri, ei, dacă vroiau să fie pînă acum la guvernare, veneau în formarea acestei coaliţii. Acum avem sarcina să asigurăm guvernarea, nu să-i jelim pe liberali, care şi-au făcut-o cu mîna lor”, a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?