Cutremure stiri: 506

Românii marchează Dragobetele. Evenimentele culturale care vor avea loc la Chişinău

24 feb. 2015,, 09:30   Societate
3366 0

Foto: buciumul.ro

Pe 24 februarie se iubeşte româneşte. Şi asta pentru că, românii marchează astăzi Dragobetele sau o altă zi a îndrăgostiţilor. La Chişinău, Zeul iubirii va fi venerat printr-o serie de evenimente culturale.

Amatorii romanelor de dragoste se vor aduna atăzi în incinta Filialei Bibliotecii Naţionale pentru Copii "Ion Creangă" unde va avea loc o conferinţă a cititorilor adolescenţi intitulată "10 cărţi Must-Read despre dragoste". La eveniment vor participa elevi de la mai multe licee din capitală, dar şi din ţară care vor alege cele mai bune trei cărţi despre dragoste.

Iar, în centrul Chişinăului va avea loc un concert live, concursuri pentru îndrăgostiţi, sesiune de fotografii, dar şi alte surprinze oferite de o organizaţie neguvernamentală. Scopul evenimentului este de a include Dragobetele în calendarul sărbătorilor naţionale.

Divinitate mitologică similară lui Eros la greci şi lui Cupidon la romani, Dragobete era zeul iubirii la daci. Potrivit Legendei, vrăjitoarea "baba Dochia" avea un fiu, pe nume Dragobete - un bărbat chipeş care cununa în ceruri, păsările şi animalele, la începutul fiecărei primăveri. În popor se credea că tinerii care se întâlnesc pe 24 februarie vor avea parte de iubire, care va ţine tot anul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав