Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1418

Chiril Gaburici a solicitat instituţiilor responsabile să clarifice situaţia privind creşterea preţurilor (VIDEO)

25 feb. 2015,, 12:45   Politică
3670 1
Премьер-министр потребовал от ведомств разобраться с ростом цен
Foto: noi.md
Premierul Chiril Gaburici a solicitat instituţiilor responsabile să intervină urgent pentru a clarifica situaţia privind creşterea preţurilor la diverse produse, după fluctuaţiile valutare de săptămîna trecută.

Potrivit agenţiei "Infotag", miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, premierul s-a arătat îngrijorat de majorările de preţuri care se atestă pe piaţă, precizînd că una dintre sarcinile de bază ale Cabinetului de Miniştri este de a asigura protecţia socială a consumatorilor.

"Trebuie să reacţionăm prompt la aceste majorări, de aceea solicit Ministerului Economiei, Ministerului Finanţelor, Centrului Naţional Anticorupţie, prin instituţiile pe care le gestionează, să intervină şi să verifice corectitudinea majorării preţurilor. De asemenea, Consiliul Concurenţei, care este obligat să protejeze piaţa de cei care deţin monopol, trebuie să intervină cu mecanisme legale pentru a controla corectitudinea preţurilor", a spus Gaburici.

Premierul a atenţionat asupra faptului că în ultima săptămînă au crescut foarte mult, în special, preţurile la produsele electrocasnice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав