X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1460

Cu cine se va întîlni Chiril Gaburici la Bruxelles

25 feb. 2015,, 16:24   Politică
3995 3

Foto : report.az

Șeful executivului, Chiril Gaburici, își începe vizita oficială la Bruxelles, unde va avea întrevederi separate cu reprezentanți de rang înalt ai Uniunii Europene. Este vorba despre președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, șeful Delegaţiei la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, Andi Cristea, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, notează NOI.md.

Discuţiile se vor axa pe subiectele prioritare de pe agenda europeană a Republicii Moldova şi pe continuarea dialogului dintre cele două părți. Totodată, părțile vor vorbi despre reformele începute în domeniul justiției, eficientizarea luptei cu corupția şi asigurarea unei creșteri economice durabile.

„Vizita pe care o efectuez la Bruxelles are o semnificație deosebită, deoarece integrarea europeană va constitui fundamentul activității Guvernului pe care îl conduc. Un rol esenţial va fi acordat finalizării reformei justiției, eficientizării activităţilor de combatere a corupției, asigurării unei creșteri economice, ameliorării gestiunii sistemului bancar”, a afirmat Chiril Gaburici.

Șeful Executivului de la Chișinău se va afla la Bruxelles în zilele de 26 şi 27 februarie, în fruntea unei delegații din care mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Aceasta este prima vizită oficială a lui Chiril Gaburici în străinătate, după ce a fost învestit în funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав