Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Muravschi: Analiștii s-au înmulțit ca gîndacii

25 feb. 2015,, 17:00   Economie
6048 2

Foto: europalibera.org

„Oricine cui nu-i este lene vine cu «analizele» sale. Desigur, situația din Moldova nu este deloc îmbucurătoare și reputația e afectată, însă autorul ar fi bine, pentru început, să se intereseze ce înseamnă noțiunea «default», și abia atunci să murdărească hîrtia”. Astfel a comentat pentru NOI.md articolul expertului român de la Fundația Universitară a Mării Negre doctorul în științe economice, fostul vicepremier și ministru al Economiei și Reformelor în Guvernul Sturza, Alexandru Muravschi.

Autorul articolului este convins că „pentru guvernanți pericolul defaultului Republicii Moldova este mai mare decît pierderea voturilor la alegeri, de aceea s-ar putea ca Chișinăul să mimeze reformele în încercarea de a induce în eroare FMI-ul și UE, pentru a obține fonduri”.

„Noțiunea «default» înseamnă că țara respectivă este incapabilă să-și onoreze datoria internă și externă. Istoria cunoaște două asemenea cazuri – Rusia și Argentina. Despre ce fel de default se poate vorbi în cazul Moldovei, dacă datoria externă a țării constituie 23% din PIB, iar deservirea lui – bănuți?! Analiștii de toate culorile și felurile s-au înmulțit ca gîndacii: își încruntă sprîncenele și, cu aer de atotștiutor, de regulă, spun aberații”, a menționat Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?