X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

MAIA: Introducerea de către Ucraina a taxelor suplimentare nu va afecta fermierii moldoveni

25 feb. 2015,, 17:15   Economie
4554 0
Минсельхоз: введение Украиной дополнительных сборов не сильно ударит по аграриям
Foto: ccifm.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare speră că introducerea de către Ucraina a unei taxe suplimentare de 5-10% la import nu-i va afecta grav pe producătorii de mărfuri din Republica Moldova, care, odată cu începerea sezonului de export, îşi vor reorienta producţia către alte pieţe.

Viceministrul Vlad Loghin a relatat agenției "Infotag" că introducerea taxelor suplimentare este o situaţie neplăcută, însă "nu este cazul să intrăm în panică".

"Volumul mărfurilor moldoveneşti exportate în Ucraina nu este atît de mare la începutul anului. Pînă la demararea sezonului de export, în august-septembrie, multe se pot întîmpla, inclusiv deschiderea pieţei Federaţiei Ruse pentru produsele moldoveneşti. Mai mult, am reuşit să obţinem anumite succese în cadrul relaţiilor comerciale cu UE şi cu ţările Lumii arabe, iar producătorii agricoli trebuie să ştie că au de unde alege", a spus Loghin.

Potrivit viceministrului, în următoarele luni Republica Moldova va semna un acord de liber schimb cu Egiptul, care are o populaţie de 90 de milioane de oameni.

"Aceasta este o piaţă foarte eficientă şi trebuie să ne facem cunoscută prezenţa acolo. Producătorii agricoli vor primi susţinerea necesară din partea Ministerului", a dat asigurări viceministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав