Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Candu îi propune lui Leancă o nouă funcție

26 feb. 2015,, 11:00   Politică
14294 10

Candu îi propune lui Leancă o nouă funcție
Foto: noi.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îi va propune fostului premier Iurie Leancă să conducă grupul parlamentar de dialog cu UE, pe marginea agendei de asociere. Anunțul a fost făcut de Candu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, informează NOI.md.

Spicherul Legislativului și-a exprimat regretul că Leancă nu a fost reales în funcția de premier. Potrivit lui, experiența și profesionalismul lui Leancă, acumulate pe parcursul carierei sale, sînt extrem de necesare Republicii Moldova.

„Eu regret că dumnealui nu s-a regăsit în calitate de prim-ministru. Am găsit în el înțelegerea și curajul necesar pentru a porni lucruri importante și majore, nemaivorbind de imaginea lui de persoană integră și profesionistă, percepută în afara țării. Sper că va avea un rol important și în Parlament. Voi propune candidatura lui pentru conducerea grupului parlamentar în dialogul cu UE pe agenda de asociere. Sper să nu pierdem o resursă atît de importantă pentru interesele statului. Dumnealui are experiență de prim-ministru, de ministru de externe. Sînt sigur că pe tărîm parlamentar vom putea profita în sensul bun de experiența și expertiza lui”, a declarat Candu.

Președintele Parlamentului a refuzat să comenteze posibila retragere din PLDM a lui Iurie Leancă, motivînd că acestea sînt chestiuni de ordin intern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав